2012. szeptember 25., kedd

Toalett gender - Gyuláról

Szerző: Lotte

Elegáns és kulturális értéket hordozó megoldások egy gyulai szállodából (a férfi véletlenül lett fakóbb, nem az állatvilágban megszokott díszes hím, jelentéktelen nőstény felállást akartam vele kompenzálni).
Egyébiránt, mi is kivonultunk a hétvégén a szokott világból, a dél-keleti végekre utaztunk, Gyulára. Mindenkinek jó szívvel ajánlom figyelmébe a csupa-virág, csupa-víz várost.
Gyula Erkel Ferenc szülőhelye, itt fedezték fel az egykori asztalos-inas, Munkácsy Mihály tehetségét, s innen származott el Albrecht Dürer, a német reneszánsz géniusza is. Gyula közelében, egy Ajtós nevű községben volt ötvösműves németajkú édesapja - innen a Türer-ből lett Dürer családnév. Végre megértettem, hogy miért hívják Ajtósi Dürer fasornak a városligeti utat. (Jobb később, mint soha!) Ha valakinek ennyi sem lenne elég, a kolbász és a pálinka mellett hívogatja a vár, a fürdő és az ország egyik legrégibb cukrászdája, a 162 évesen Százévesként szerénykedő cukrászat is. 

Csókos száj
Hetyke bajusz



És még egy szívküldi Irmának:

Gyulán a lótúró automatát is újragondolták, akárcsak Szofi szívküldijében a furfangos egriek az Angry Birds-őrületet:

Kacsaeledel automata, a tóparton: 100 Ft/adag





1 megjegyzés:

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:D Kétszer meggondolom, hogy betegyük-e a lábunkat Gyulára! Kacsát biztos nem viszünk magunkkal, még az kellene, hogy ő is ott toporzékoljon az automata előtt!:)
Nem vagy semmi Lotte, még egy nyavalyás toalett genderből is ki tudsz hozni, valami mélyen szántó értelmes mondanivalót!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...