2013. június 21., péntek

Nyáresti finomságok: avokádókrém

Szerző: Lotte  

Itt a hétvége, tombol a nyár, bizonyára sokatok vár vendéget a teraszra vagy a kertbe. Ideje, hogy számba vegyük (aztán szánkba vegyük) az ilyentájt kínálható egyszerű finomságokat. Nálunk nagy nyári kedvenc az avokádókrém (guacamole), melyet már be is tároztam a hűtőnkbe estére. (Szalmaözvegy vagyok, Ő elrepült, így
most barátnőkkel múlatom az időt).
Ennél egyszerűbb mártogatós nincs is, nem kell sütni, mint a padlizsánt a "vinetához", egyszerűen nyersen kell összemixelni a
néhány hozzávalót.
Két érett (!) avokádó, egy szép paradicsom, két gerezd (ha lehet új) fokhagyma, egy citrom leve, néhány csepp olívaolaj, só és őrölt tarka bors - mindössze ennyi alkotóelemmel és két-három perc turmixolással kész is a nyáresti könnyed vacsora egyik fénypontja. Ha tovább akarnátok cifrázni, egy kis hozzákevert sajtkrémmel vagy mellé kínált pirított bacon szalonnával lehet megtehetitek. Az avokádó finom és egészséges (a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet, s tele van B vitaminnal), ráadásul érdekes magjával jól eljátszanak a gyerekek. (Csak arra figyeljetek, hogy minden otthonlévő csemetének jusson belőle egy, különben vége a világbékének...)

2 megjegyzés:

szofi írta... [Válasz erre...]

Én apróra vágott lilahagymával csinálom, és egy nagy kanál tejföllel. Kis citromlé, só, fehérbors, olívabogyó szintén, de paradicsom nélkül. Még az egyszerűt is lehet variálni!

szofi írta... [Válasz erre...]

Nem bogyó, olivívaolaj persze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...